Person med spade i grop

Felanmälan

Vi ansvarar för att leverera gott och friskt kranvatten till dig dygnet runt, året om. Kontakta oss om något fel skulle inträffa.

Ett avloppsstopp kan bero på flera saker. Vid akuta stopp i avloppet börja alltid med att ringa vår felanmälan, så ser vi till att undersöka problemet och eventuellt se till att en spolbil kommer på plats.

Kontakta oss om något fel skulle inträffa. Så här fungerar vår felanmälan idag:

Ovanåkers kommun

Måndag - fredag (08:00-16:00)
Tfn 0271-574 44

Övrig tid vidarekopplas numret 574 44 till
SOS Alarm AB i Gävle för vidare hantering

Bollnäs kommun

Måndag - fredag (08:00-16:00)
Tfn 0271-574 44

Övrig tid vidarekopplas numret 574 44 till
SOS Alarm AB i Gävle för vidare hantering

Inget vatten i kranen

När det inte kommer något vatten i kranen, beror det oftast på en tillfällig avstängning. Det kan vara i samband med till exempel nyanslutningar eller att vi lagar en akut vattenläcka eller gör en planerad förbättring av ledningen.

I undantagsfall kan det bero på en störning någonstans i ledningsnätet.

Du hittar information om avstängningar och anmälan för driftmeddelanden på vår sida för driftinformation.

Om du inte fått något sms eller röstmeddelande via din fasta telefon eller hittat någon information om vattenavstängning i ditt område på vår hemsida, avvakta gärna en stund och gör sedan en felanmälan till HelsingeVatten.

Innan vattnet stängs av

Tappa upp vatten för att dricka och spola toaletten.Se till att alla vattenkranar är stängda.Stäng av disk- och tvättmaskiner.

Under vattenavstängning

Det går att spola toaletten en gång. Sedan fylls inte vattnet på igen.Använd inte disk- eller tvättmaskin.Observera att den angivna tiden är uppskattad, vi gör hela tiden vårt bästa för att åtgärda störningen.Tack för ditt tålamod under arbetets gång.

Vi ställer ut vattentank på området om det är långvarigt arbete så att de boende kan hämta vatten. Information om var tanken är placerad, hittar du under rubriken driftinformation eller i ditt sms.

När vattnet släpps på igen

Öppna kranen för kallvatten försiktigt och låt vattnet rinna några minuter, spola gärna i flera kranar. Om vattnet är missfärgat låt det rinna tills det blir helt klart, missfärgat vatten är inte farligt. Använd inte tvättmaskinen direkt efter en avstängning, då kan ljusa kläder bli missfärgade.

Stopp i avloppet

Ett avloppsstopp kan bero på flera saker. Vid akuta stopp kontakta oss på numret ovanför så ser vi till att en spolbil kommer på plats för att undersöka problemet.

Strömavbrott

Information om strömavbrott och driftstörningar i elnätet finns på elbolagens hemsidor:

Senast uppdaterad