Vi söker VA-ingenjör/Processingenjör VA

I tjänsten ingår bland annat att arbeta med processutveckling samt att planera och genomföra utredningar inom VA-verk i samarbete med de driftsansvariga.

Helsinge Vatten AB är ett kommunalt bolag som ägs av Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Bolagets huvudsakliga uppgift är att sköta drift och underhåll av de kommunala vatten- och avloppsreningsverken samt ledningsnätet. Helsinge Vatten AB har funnits sedan 2009 och har idag ca 40 anställda.

Vi söker en VA-ingenjör eller processingenjör inom VA till vår planering- och utredningsenhet. I tjänsten ingår bland annat att arbeta med processutveckling samt att planera och genomföra utredningar inom VA-verk i samarbete med de driftsansvariga. Ansvar för faroanalyser (HACCP), mikrobiologiska barriäranalyser och uppdatering av egenkontroll ingår också i uppgifterna. Du behöver kunna planera och driva egna projekt samtidigt som du ska ha ett tätt samarbete med kollegor inom hela Helsinge Vattens verksamhet. Planerings- och utredningsenheten fungerar som ett stöd till de driftsansvariga inom ledningsnät och VA-verk.

Vi hoppas att du har intresse och erfarenhet av att arbeta med miljö och hållbarhet i kombination av teori och praktik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning och/eller flerårig arbetslivserfarenhet inom VA-området som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kunskaper i Miljöbalken och processkunskap inom avloppsrening ser vi som en nödvändighet, liksom god förmåga att uttrycka sig skriftligt. Erfarenhet av projektledning är en fördel. Tjänsten kräver B-körkort.

Som VA-ingenjör/processingenjör tar du ansvar och strukturerar själv upp och driver ditt arbete framåt. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är lösningsorienterad, noggrann, ansvarstagande och är resultatinriktad.

Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi vill ha din ansökan senast den 27 januari 2021 via e-post info@helsingevatten.se

Kontaktperson: Åke Holm, enhetschef planering och utredning, 0271-574 51, ake.holm@helsingevatten.se

Fackliga företrädare:

Vision: Magnus Orgård, 070-327 00 12, magnus.orgard@helsingevatten.se

Senast uppdaterad 2020-12-17 11.54


Fler lediga jobb