Vi söker drifttekniker

Som drifttekniker arbetar du med drift och underhåll av vatten- och avloppsreningsverk, pumpstationer och tryckstegringsstationer.

Helsinge Vatten AB är ett kommunalt bolag som ägs av Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Bolagets huvudsakliga uppgift är att sköta drift och underhåll av de kommunala vatten- och avloppsreningsverken samt ledningsnätet. Helsinge Vatten AB har funnits sedan 2009 och har idag ca 40 anställda.

Vi söker en drifttekniker till vår enhet VA-verk Ovanåker. Som drifttekniker arbetar du med drift och underhåll av vatten- och avloppsreningsverk, pumpstationer och tryckstegringsstationer. Både förebyggande arbete och akuta insatser förekommer. I tjänsten ingår beredskap. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Arbetet är till stor del av praktisk karaktär så du måste tycka om att arbeta fysiskt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är den dagliga driften av VA-anläggningar. I rollen ingår daglig rondering, skötsel av anläggningarna och mätinstrument samt felsökning men även att delta vid akuta och planerade driftavbrott. Det är ett omväxlande arbete där även provtagningar, vattenanalyser samt avrop av tjänster, driftmaterial och kemikalier kan ingå.

För att trivas och lyckas i rollen bör du vara noggrann, praktiskt lagd, serviceinriktad och ha lätt för att samarbeta men också ha förmåga att arbeta självständigt och flexibelt. Du behöver vara mycket ansvarstagande och ha förmågan att se vad som behöver göras.

B-körkort är ett krav. Meriterande är erfarenhet från liknande arbeten, en teknisk utbildning samt datorvana. Likaså utbildningarna Heta arbeten och Säkerhet på väg.

Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi vill ha din ansökan senast den 27 januari 2021 via e-post info@helsingevatten.se

Kontaktperson: Elin Lindholm Thor, driftschef, 0271-578 14, elin.l.thor@helsingevatten.se

Fackliga företrädare:

Vision: Magnus Orgård, 070-327 00 12, magnus.orgard@helsingevatten.se

Kommunal: Anneli Hallström, 0271-211 67, kommunal.ovanaker@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-12-17 11.54


Fler lediga jobb